Het digitaliseren van oude dia’s en negatieven van Westerhaven om vervolgens te kunnen laten zien aan de bewoners van deze woon-zorgcentrum. Dat was de vraag van Sharon Baaij-Kreeft, activiteitenbegeleidster van Westerhaven tijdens de Westfriese Beursvloer afgelopen november. Daar konden we vast wat in betekenen dachten wij!

Tijdens NLdoet is het de bedoeling dit te realiseren, maar er moest ook nog apparatuur aangeschaft worden. Van Sharon kregen we enkele voorbeelden aangeleverd in een envelopje, waar ook negatieven in bleken te zitten. Hier moest dus even wat op bedacht worden! De oplossing: De Epson Perfection scanner voor dia’s en negatieven. Overigens ook als normale scanner te gebruiken, maar het belangrijkste is dat nu alle dia’s en negatieven van Westerhaven gedigitaliseerd kunnen worden in hoge resoluties. Perfect voor een presentatie op een groot scherm voor alle bewoners!

Na overhandiging door onze Dromehof vrijwilligers Anneke en Marina op de locatie Westerhaven zelf werd deze scanner al meteen in gebruik genomen! We hopen dat alles vlot en makkelijk verloopt met het digitaliseren tijdens NLdoet en wensen de bewoners van Westerhaven alvast veel plezier met het kijken naar alle oude plaatjes!