In samenwerking met de Kinderkledingbank Hoorn hebben we dit jaar ruim 300 ouderen bezocht op diverse locaties in West-Friesland! Inmiddels is het kerst, maar voor het Sinterklaasfeest hebben we het dit jaar groot uitgepakt. Met elk bezoek deelden we cadeautjes uit waaronder bordspelletjes, chocoladeletters, schuimletters en pepernoten. In totaal zijn er zo’n 1000 cadeaus uitgedeeld.

Verkleed als zwarte pieten gingen de kinderen van de Kinderkledingbank de cadeaus uitdelen. Dit werd erg enthousiast en warm ontvangen door de bewoners en cliënten. We reden naar Westerhaven, Avondlicht, Betsy Perk, Sorgvliet, Verzorgingshuis Almere en De Hoge Hop.

Ook op de gesloten afdelingen brachten we bezoek en deelden we cadeaus uit. De cliënten in gevorderde stadium van dementie leefden op dat moment weer helemaal op toen ze de kleine zwarte pieten zagen. Natuurlijk namen we ook bij vele mensen de tijd om even een praatje te maken.

Onderzoek naar eenzaamheid
Aan de hand van eigen onderzoek hebben we in kaart gebracht waar we dit jaar bezoek gingen brengen. Dit onderzoek hadden we groter aangepakt dan voorgaande jaren, doordat meer zorglocaties mee werkten. Hierdoor hebben we dit jaar ruim 3 keer zo veel ouderen kunnen bezoeken.

Jaarlijks doen we onderzoek naar eenzaamheid onder ouderen. Dit doen we in de regio Hoorn en omstreken en in een aantal locaties daarbuiten. We willen iedereen hartelijk bedanken voor het deelnemen aan dit onderzoek.

Met dank aan:
De Kinderkledingbank Hoorn
Heidy van Levensfoto
En alle meewerkende zorglocaties