Annelien de Bruin, zakelijk leider van Hotel Maria Kapel, benaderde ons met een heel leuk voorstel! Zij wilden een project organiseren waarbij ook geld werd ingezameld voor het goede doel. Dit wilden zij aan ons schenken en dat wij een mooie bestemming daarvoor konden vinden gerelateerd aan het project.

Hotel Maria Kapel is een kunstenaarsresidentie ‘het hedendaagse kunsthuis in de binnenstad van Hoorn’, waar kunstenaars uitgenodigd worden en voor een periode verblijven om nieuw werk te maken en te presenteren. Alina Lupu, kunstenares, verbleef 5 maanden bij Hotel Maria Kapel en ontwikkelde een project gericht op de gemeenschap van Hoorn en omgeving en richt haar werk op de onderwerpen moederschap en zorg dragen voor elkaar.

Alina opende een pop-up kleding-kringloopwinkel om voor het project geld in te zamelen. Alina vond het erg belangrijk dat er wordt nagedacht over een mooi doel: mensen samen brengen, een plek voor ontmoeting, voor elkaar zorgen. Na afronding van het project werd 100 euro gedoneerd aan Dromehof. Met dit geld heeft Dromehof een empathiepop gekocht. Jolanda, vrijwilligster van Dromehof, heeft deze uitgereikt aan activiteitenbegeleidster Hetty van Lunen, locatie Bosmanstaete in Venhuizen.

We willen Annelien, Rik en Alina heel erg bedanken voor het mooie project en donatie!