De vrijwilligers van Stichting Dromehof hadden een grote paas-actie georganiseerd voor de ouderen in West Friesland! Het initiatief begon al enkele maanden geleden met een inzamelactie voor het maken van paaspakketten. Het doel was om rond de paasdagen met een verrassing op bezoek te gaan bij hulpbehoevende ouderen in de regio.

De actie kreeg ook veel ondersteuning van diverse organisaties en particulieren waardoor we heel veel ouderen hebben kunnen bereiken en verblijden net als met onze kerst en sinterklaas acties. We bezochten 128 ouderen in Westerhaven, 26 ouderen in Westerdijk en ook naast een aantal bezoeken bij Avondlicht, De Perelaar en Betsy Perk hebben we dit keer ook veel nieuwe locaties bezocht.

De Hoge Hop
We hebben De Hoge Hop verrast met 3 paasmanden vol met diverse paasartikelen en lekkernijen voor de cliënten. In een van de manden hadden we extra veel broodsticks gedaan omdat hier toevallig recent vraag naar was voor bij de soep. Wendy en Wil namen de manden in ontvangst.

Omringlocatie De Hoge Hop beschikt over 8 kleine woongroepen voor mensen met dementie, en heeft daarnaast ook nog een spoedafdeling voor acute zorg, een behandelcentrum voor fysiotherapie, logopedie en gespecialiseerde ouderenzorg.

 

Het Risdamhuis van Dagelijks Leven
Tijdens ons bezoek aan het Risdamhuis hebben we ook een paasmand overhandigd.

Dagelijks Leven biedt zorg aan mensen die niet langer zelfstandig meer kunnen wonen, voornamelijk mensen met dementie, alzheimer, parkinson of een andere vorm van geheugenverlies.

 

Stichting Kleinschalig Wonen Westwoud ‘De Pastorie’
Aan Stichting Kleinschalig Wonen Westwoud hebben we 2 paasmanden overhandigd.

Stichting Kleinschalig Wonen Westwoud is opgericht in januari 2012 en heeft ten doel ouderen in de gemeente Drechterland en omgeving de mogelijkheid te bieden in het dorp te blijven wonen als zelfstandig wonen niet meer kan.

 

Hart van Zwaag
We hebben aan Hart van Zwaag 3 paasmanden overhandigd.

Hart van Zwaag biedt liefdevolle, persoonlijke zorg en verpleging aan kwetsbare ouderen en ouderen met geheugenproblemen.

 

Warm Thuis ‘Klein Suydermeer’
Aan Warm Thuis in Zuidermeer hebben we 5 paasmanden overhandigd.

Woonvoorziening ‘Klein Suydermeer’ staat in het centrum van Zuidermeer, een klein dorp in de gemeente Koggenland. Het is een woonvoorziening voor mensen met dementie op een voormalig boerenerf. Op het erf staan een stolpboerderij, drie groepswoningen en het ontmoetingscentrum De Hooischuur.

 

Ruim 1600 cadeautjes
In totaal hebben we zo’n 150 paaspakketten uitgedeeld tijdens onze bezoeken aan de ouderen, 120 paascadeautjes geschonken en 14 volle paasmanden uitgedeeld aan diverse zorglocaties. Samen waren dit ruim 1600 artikelen!

 

Sponsoring
Voor onze paasactie hebben we veel steun gekregen, waaronder:

Kozijnenfabriek Hoogland
Een enorme bijdrage van Kozijnenfabriek Hoogland van maar liefst 1000 euro waarvoor onze dank groot is en waardoor we zoveel ouderen mee hebben kunnen verblijden met goed gevulde paaspakketten!

Lidl Wognum
Lucy en Nicky schonken namens Lidl Wognum chocolade paaseitjes, Cantuccini Italiamo en mini paasstolletjes.

Deen Wognum
Jacco namens Deen Wognum schonk paaskoekjes.

Intratuin
Intratuin Hoorn heeft 130 zijdeplantjes voor ons geregeld!

Paasstukjes van Mirjam
Mirjam, vrijwilliger van Dromehof maakte paasstukjes om geld in te zamelen voor de paasactie. Samen met donatiebox bij de toonbank is er zo’n 200 euro ingezameld!

Bewoners Bobeldijk
Van de bewoners van Bobeldijk hebben we 56 euro geschonken gekregen.

Drieboom Projectmanagement
Van Drieboom Projectmanagement hebben we 100 euro geschonken gekregen.

Nieuwe Dag Zekerheid BV
Van Nieuwe Dag Zekerheid BV hebben we 100 euro geschonken gekregen.

Violen
Voor het maken van de paasstukjes heeft Astrid van de Bangert violen geschonken.

 

Iedereen bedankt!
We willen al onze sponsors bedanken voor hun gulle giften, iedereen die onze actie heeft ondersteund door middel van een donatie in de winkel en namens het bestuur dank aan alle vrijwilligers die heel hard hebben gewerkt om deze actie te realiseren.