Inzamelingsactie voor eenzame ouderen

Elk jaar zo rond de feestdagen in december brengen we bezoek aan honderden ouderen in West Friesland. Dit jaar doen we dat rond kerst en delen we kerstpakketten uit. Om genoeg kerstpakketten bij elkaar te verzamelen voor deze bezoekactie organiseren we een inzamelactie!

De inzameling vindt plaats in de kringloopwinkel op De Oude Veiling 22 in Zwaag en loopt tot en met 15 december. Tot die tijd kunt u artikelen bij de kerstboom plaatsen die voor de ouderen zijn bestemd. Helpt u ons mee de ouderen een onvergetelijke dag te bezorgen?

Inzameling wenslijstje
Kerstartikelen, inpakmateriaal en lekkernijen zoals een doosje bonbons zijn altijd welkom. Een handgeschreven kerstkaart is ook leuk. Maar u mag zelf ook bedenken wat u denkt waar u de ouderen blij mee kunt maken.

Jaarlijkse bezoekactie
Vorig jaar december hadden we maar liefst 300 ouderen bezocht voor Sinterklaas. In samenwerking met de Kinderkledingbank Hoorn hadden we toen ruim 1000 cadeaus uitgedeeld. Dit jaar wordt de derde keer dat we de bezoekactie organiseren.

Eenzaamheid
Jaarlijks doen we zelf onderzoek naar eenzaamheid onder ouderen. Aan de hand van deze gegevens wordt bepaald waar we ons in het nieuwe jaar op gaan richten. Na afloop van dit onderzoek organiseren we altijd de bezoekactie.

Help mee!
Benieuwd hoe u een bijdrage kunt leveren aan deze actie, en meer acties van de stichting? Dit kan op verschillende manieren, waaronder:
– Doe mee aan de inzamelactie en schenk artikelen voor de kerstpakketten
– Kom vrijwilligerswerk doen bij ons in de kringloopwinkel
– Werkt u bij een zorginstelling, kom dan bij ons in gesprek voor sponsormogelijkheden en het organiseren van leuke activiteiten en acties voor uw cliënten
– Doe een donatie in de donatiepot of maak een bedrag naar keuze over op onze rekeningnummer NL73 INGB 0006763098 o.v.v. ‘ bezoekactie’.
– Help ons wat bekender te worden door onze berichten te delen

Resultaat
Benieuwd wat wij nou precies doen met alle opbrengsten en ingezamelde artikelen? Kom bij ons op de koffie in onze koffiehoek en we leggen het u graag uit! Foto’s van de voorgaande bezoekacties worden momenteel afgespeeld in een slideshow bij ons in de winkel.