Onze jaarlijkse kerstactie voor de ouderen in West-Friesland zit er weer op. Aangepast vanwege de maatregelen, maar toch een succes! Dit jaar zochten we de ouderen op die het mentaal, fysiek en financieel moeilijk hebben. Om hen te ondersteunen deelden we kerstpakketten uit!

Niet alleen vanwege persoonlijke omstandigheden, maar ook vanwege de aanhoudende maatregelen tegen Covid-19 hebben veel ouderen het zwaar dit jaar. Daarom maakte onze kerstactie dit keer veel emoties los. Frustraties vanwege een gebrek aan sociale interactie, weinig bezoek en zelf niet op pad kunnen gaan. Een opgesloten gevoel en verdriet omdat we zelfs tijdens ons bezoek aan de deur erg beperkt werden door de maatregelen. We konden bij sommige locaties niet naar binnen voor een praatje. Maar veiligheid is natuurlijk ook erg belangrijk! De meeste kerstpakketten moesten we op afstand uitreiken en bij sommige locaties zelfs aan zorgpersoneel meegeven. Maar we hebben toch weer veel ouderen weten te verblijden in deze moeilijke tijd.

Onze kerstpakketten waren dit jaar extra groot en rijkelijk gevuld om de ouderen te ondersteunen die het financieel moeilijk hebben. Ook hebben we dit jaar de ouderen met dementie extra in het zonnetje gezet. In totaal hebben we bijna 300 ouderen kunnen verblijden in de regio!

De Hoge Hop
Alle afdelingen van De Hoge Hop hebben dit jaar van ons grote XXL kerstpakketten ontvangen. Zo goed gevuld dat elke bewoner er van kan genieten. De kerstpakketten zijn door onze vrijwilligers Ton en Ina afgeleverd bij de receptie. Uiteraard is daarbij zeer zorgvuldig rekening gehouden met de veiligheidsmaatregelen. In totaal zijn er maar liefst 10 pakketten bezorgd!

Foto: Ina (rechts) van Dromehof bij de receptie met één van de karren vol kerstpakketten
Foto: de XXL kerstpakketten voor alle afdelingen van De Hoge Hop

Warm Thuis
De twee locaties van Stichting Warm Thuis, ‘Klein Suydermeer’ en ‘De Hulst’ werden ook verrast en hebben van Dromehof ook XXL pakketten gekregen voor alle bewoners. Onze vrijwilligers Astrid en Tineke hebben de pakketten bij de locatie Klein Suydermeer afgeleverd.

Foto: Astrid en Tineke leveren de kerstpakketten voor de twee zorglocaties van Warm Thuis

Risdamhuis
Ook het Risdamhuis van Dagelijks-Leven heeft XXL kerstpakketten van Dromehof gekregen. Onze vrijwilligers Rob en Sylvia bezorgden de twee pakketten op de locatie.

Foto: Rob en Sylvia (rechts) leveren de kerstpakketten bij het Risdamhuis

Kerstattenties door de brievenbus
Onze vrijwilligster Mirjam verzorgde maar liefst 165 kerstattenties voor senioren en ouderen in de regio. Een kaart met tekst (gemaakt door onze vrijwilligster Ina) en iets lekkers bezorgden we door de brievenbussen op diverse locaties.

Foto: Brian, Mirjam en Gerda bezorgen de kerstattenties door de brievenbussen
Foto: Mirjam, Brian en Entenie bezorgen kerstattenties
Foto: Mirjam, Gerda en Brian bezorgen kerstattenties

Persoonlijke bezoekjes
Ook de persoonlijke bezoekjes konden niet ontbreken. Hoewel dit jaar beperkt en met strenge maatregelen. Door onder andere te ontsmetten, mondkapjes te dragen en bij de zorglocaties in te schrijven hebben we toch weer een aantal ouderen kunnen verblijden met een bezoekje en uiteraard een leuk kerstpakket.

Foto: Gerard en Brian op bezoek bij mevrouw Nieuwenhuys. Zij was ontzettend blij dat we even langskwamen.
Foto: Gerard met een medisch mondkapje van het zorgtehuis, op bezoek bij Mevrouw Verberne (bekend van onze flyer!). Ook zij was heel erg blij ons weer te zien.


Veiligheidsmaatregelen
Bij elk bezoek is rekening gehouden met de veiligheid van de ouderen door regelmatig de handen te wassen met 80% alcohol, (medische) mondkapjes te dragen, kerstpakketten te overhandigen via via (zorgpersoneel of familie), gepaste afstanden, zoveel mogelijk vrijwilligers uit hetzelfde huishouden op pad te sturen en de maatregelen en regels na te leven in zorginstellingen. We hopen volgend jaar weer gezellig op bezoek te kunnen bij de ouderen en dat het tegen die tijd weer veilig is om op de koffie te komen.

Veldboer Eenhoorn
We zijn ontzettend dankbaar dat Veldboer Eenhoorn ook dit jaar onze kerstactie heeft ondersteunt door heel veel kerstartikelen te schenken. Hierdoor hebben we heel veel extra ouderen kunnen verblijden. Met de kerstartikelen van Veldboer Eenhoorn hebben we hele mooie pakketten kunnen maken speciaal voor de zorglocaties voor mensen met dementie. Met dank aan Margret Veldboer en Kirsten Grim!

Foto: Mirjam (Dromehof, links) en Kirsten (Veldboer Hoorn, rechts) na het inladen van een grote hoeveelheid geschonken kerstartikelen. Bedankt Veldboer Eenhoorn!
Foto: Amanda en Stefany van Dromehof sorteren alle kerstartikelen op soort

2021
We hopen dat alle ouderen gezond blijven en dat we volgend jaar weer ‘normaal’ op bezoek kunnen. We wensen iedereen fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2021. Tot volgend jaar!