De grote kerstpakketten actie van Dromehof is weer afgerond en het resultaat spreekt voor zich! Vele enthousiaste en blije gezichten, soms emotioneel maar allemaal heel positief. De eenzame en hulpbehoevende ouderen hebben dit jaar weer een bezoekje gekregen van onze vrijwilligers samen met hele mooie kerstpakketten.

 

 

Ook dit jaar hielden we weer in onze kringloopwinkel een inzamelactie om de pakketten te maken. Aangekondigd door Rodi Media in het Westfries Weekblad op de voorpagina! Daarmee hebben wij dit keer hele mooi pakketten kunnen maken, want veel mensen hebben originele en unieke cadeaus geschonken.

We hebben in totaal 205 kerstpakketten kunnen maken, 80 meer dan vorig jaar en dus een nieuw record! Op sommige locaties hebben we extra grote (XXL) kerstpakketten uitgedeeld, bijvoorbeeld bij de ‘huiskamers’ van zorginstellingen voor mensen met dementie.

De ouderen hebben we dit jaar kunnen bereiken door onder andere samen te werken met Buurtzorg (diverse locaties) en door middel van onze Dromehof Wensboom waarbij ouderen opgegeven konden worden door middel van een wenskaartje. Door deze mooie samenwerking met Buurtzorg hebben we de ouderen kunnen bereiken die echt een bezoekje met kerstpakket verdienden.

In totaal hebben we ruim 250 ouderen kunnen verblijden! De vrijwilligers van Dromehof zijn op vele plaatsen geweest in West-Friesland om de kerstpakketten te bezorgen. Niet alleen bij de ouderen die waren opgegeven bij de wensboom, maar ook bij zorginstellingen. Waaronder Sweelinckhof in Wognum, De Schakel in Spanbroek, De Hoge Hop in Hoorn Kersenboogerd, Het Risdamhuis en bij iedereen die was opgegeven door buurtzorg.

Onze kerstactie werd dit jaar ook flink ondersteunt door diverse sponsors. Hier zijn we ontzettend dankbaar voor!


Foto: Mirjam en Gerda van Dromehof samen met Marleen van Veldboer Eenhoorn

Veldboer Eenhoorn deed weer mee met de sponsoring en daar waren wij natuurlijk weer erg blij mee! Honderden kerstartikelen kregen wij mee waarmee we de kerstpakketten goed konden vullen. Ook kregen we een grote pallet vol kerstpakkettendozen mee.


Foto: 35 luxe, goedgevulde kerstpakketten van Nieuwedag Zekerheid B.V.

Nieuwe DAG Zekerheid B.V. schonk maar liefst 35 luxe kerstpakketten, klaar om te bezorgen! Een hele mooie donatie waar we ook erg dankbaar voor zijn!


Foto: Mirjam en Gerda bij Lidl locatie Wognum

Van de Lidl locatie Wognum kregen we allerlei lekkernijen om de kerstpakketten mee te vullen. Een mooie donatie want de artikelen kwamen in de kerstpakketten die we gingen bezorgen bij de ouderen in Wognum!


Foto: Gerda en Tineke bij Deen Wognum

Ook Deen locatie Wognum deed mee en schonk veel artikelen voor de kerstpakketten. Ook deze artikelen kwamen weer terug bij de ouderen in Wognum!


Foto: Drogisterij Rozemarijn Wognum. Op de linker foto: Gerda en Sylvia van Dromehof

Van de Drogisterij Rozemarijn kregen we heerlijke zeepjes! Deze deelden we apart uit aan de ouderen in Wognum! Zo hebben we alle donaties uit Wognum kunnen uitdelen aan de ouderen in Wognum!


Foto: Hema Hoorn, Gouw 4-14

Van de Hema in Hoorn hebben we onder andere 75 pakjes koek, chocola en speculaas gekregen!


Foto: Albert Heijn Hoorn, van Dedemstraat 19

Albert Heijn in Hoorn sponsorde de actie met 100 verschillende artikelen, waaronder blikken fruitcocktail, potjes jam en heel veel kruidkoeken.


Foto: De Scharrel Slagerij Hoorn, Kerkstraat 4

De Scharrel Slagerij in Hoorn gaf dit jaar weer cadeaubonnen! Deze hebben we apart overhandigd in onder andere Wognum


Foto: Een van de dozen met diverse artikelen, geschonken door bewoners van de Bobeldijk

De bewoners van de Bobeldijk hebben dit jaar ook weer een flinke bijdrage gedaan. Dozen vol met kerstartikelen werden gebracht!


Foto: Kasper De Tandem samen met zijn moeder

De scholieren van Jenaplanschool de Tandem hadden ons erg verrast met zo’n 60 hele mooie handgeschreven kerstkaarten!

Het idee ontstond nadat de scholieren een artikel uit de krant moesten kiezen en de moeilijke woorden uit dit artikel moesten uitleggen. Kasper, een van de scholieren, had voor deze opdracht ons artikel uit het Westfries Weekblad gekozen. Vervolgens ontstond het mooie idee om de kerstkaarten te maken voor de ouderen! Deze werden gebracht door Kasper samen met zijn moeder. Een hele mooie en persoonlijke schenking!


Foto’s: De Hoge Hop, De Schakel en het Risdamhuis Dagelijks Leven met vrijwilligers Sylvia, Ina, Marja en Gerda!


Foto’s: Uitdelen van pakketten bij Sweelinckhof

We willen het personeel van Sweelinckhof, De Schakel, De Hoge Hop en het Risdamhuis heel erg bedanken voor enthousiaste medewerking!

Met dank aan:

Rodi Media, Veldboer Eenhoorn, Nieuwedag Zekerheid, Albert Heijn Hoorn, Lidl Wognum, Deen, Wognum, De scholieren en juf van Basisschool de Tandem, Drogisterij Rozemarijn Wognum, Hema Hoorn, De Scharrel Slagerij Hoorn, de bewoners van Bobeldijk, iedereen die kerstartikelen heeft geschonken in onze winkel bij de wensboom en iedereen die een donatie heeft gedaan in onze donatiebox en op onze bankrekening!


Foto: vrijwilligers van Dromehof tijdens het inpakavond

Het bestuur van Stichting Dromehof wil alle Dromehof vrijwilligers ontzettend bedanken voor hun enorme inzet om deze actie mogelijk te maken. Zonder hen zouden we nooit zoveel ouderen hebben kunnen bereiken. En het resultaat is ontzettend positief. Bedankt!