Stichting goed voor oud

Geschiedenis

Logo stichting goed voor oudIn februari 2015 werd de stichting officieel opgericht en sindsdien maakt de organisatie zich sterk in de strijd tegen eenzaamheid onder ouderen. Inmiddels heeft de stichting al ruim 30 vrijwilligers, die allemaal verschillende taken uitvoeren.

Deze vrijwilligers worden gemotiveerd door de resultaten van de stichting, het daadwerkelijk een verschil maken. De resultaten van de stichting zijn dan ook aantoonbaar en essentieel voor het voorbestaan van de stichting. Om de activiteiten voor de ouderen te bekostigen werden er rommelmarkten georganiseerd. De opbrengsten hiervan kwam dan ook altijd ten goede van het doel.

Tot begin 2017 had de stichting maar liefst zeven verschillende opslaglocaties in Hoorn, Hoorn Kersenboogerd, Zwaag en Wognum. In april 2017 kwam er een kleine kringloopwinkel, om zo het hele jaar door tweedehands spullen aan te bieden. Enkele maanden later werden alle opslaglocaties opgezegd en verhuist naar één grote locatie van maar liefst 200m2.

Maar het belangrijkste doel was nog niet behaald, namelijk één vaste locatie voor alle activiteiten met als hoofddoel een ware, gezellige en uitnodigende koffiecorner voor de ouderen.

Inmiddels, na een lange zoektocht, hebben we een zeer geschikte locatie gevonden en wijden wij maar liefst 200m2 toe aan dit doel! Zo’n 500m2 zal worden bestemd aan verkoop van tweedehands artikelen, waarvan de opbrengsten worden besteed aan activiteiten bij ouderen die niet meer kunnen reizen.

Missie & Visie

Het ondersteunen van kwetsbare en eenzame ouderen staat bij ons voorop. De vrijwilligers van Stichting Goed voor Oud zetten zich daarom belangeloos in voor deze ouderen in heel West-Friesland. Door ons lokaal in te zetten maken we een groter verschil en dragen wij bij in de strijd tegen de eenzaamheid.

Deze strijd zijn we in 2015 officieel begonnen in Hoorn en omgeving, waarbij we ruim 500 ouderen van dienst zijn geweest. In 2016 werd dit al ruim het dubbele, zo’n 1200 ouderen.

We hopen in 2017 een nog groter verschil te kunnen maken door ouderen te blijven ondersteunen, sociaal sterker te maken en hun sociaal netwerk te vergroten.

Onze activiteiten streven daarom ook naar laagdrempeligheid en goede bereikbaarheid. Door het vergroten en versterken van de sociale kringen dragen wij bij aan het bestrijden van eenzaamheid.

Maar niet alleen ouderen kunnen een beroep op ons doen. Ook zorginstellingen kunnen op onze steun rekenen. We sponsoren met liefde de activiteiten van allerlei woon-zorgcentra in West-Friesland en leveren diverse tweedehands artikelen waar nodig. Zie onze overige diensten voor meer informatie.

Steun ons project!

Zowel particulieren als bedrijven sponsoren ons regelmatig. Help ook de ouderen in West-Friesland en doe nu een schenking. Dit kan een financiële bijdrage zijn maar spullen zijn natuurlijk ook altijd welkom!

Meest recente algemene nieuws

Vanaf september nieuwe openingstijden

Vanaf 1 september 2018 passen we onze openingstijden aan. We gaan dan een uurtje eerder de winkel sluiten. De nieuwe openingstijden worden: Maandag: 12:00 - 17:00 Dinsdag: 10:00 - 17:00 Woensdag: 10:00 - 17:00 Donderdag 10:00 - 17:00 Vrijdag: 10:00 - 17:00 Zaterdag:...

In het zonnetje bij De Hoge Hop

Cliënten van omringlocatie De Hoge Hop werden dit jaar weer letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Op een mooie zonnige dag kregen de cliënten een gratis fotoshoot! Individueel, samen en met familie werden de cliënten gefotografeerd in de prachtige tuin van...

Stroopwafels bij Sweelinckhof, Wognum

Op 27 juni jl. heeft de feestelijke opening van de beleef- en beweegtuin van Sweelinckhof plaatsgevonden. Wij waren er bij om tijdens dit evenement gratis verse stroopwafels uit te delen! Van Omring.nl: Een beleef- en beweegtuin stimuleert senioren om regelmatig op...