Op 27 juni jl. heeft de feestelijke opening van de beleef- en beweegtuin van Sweelinckhof plaatsgevonden. Wij waren er bij om tijdens dit evenement gratis verse stroopwafels uit te delen!

Van Omring.nl:

Een beleef- en beweegtuin stimuleert senioren om regelmatig op ongedwongen manier met plezier te bewegen. Voor ieder mens is het van belang om in beweging te blijven. In Sweelinckhof kunnen bewoners meedoen met de gym, koersballen en gebruikmaken van de duofietsen, maar nu is er ook een prachtige binnentuin gerealiseerd in Sweelinckhof: de beleef- en beweegtuin.

Bewegen is goed voor lijf en leden, maar laat zich ook vertalen naar beter functioneren in het dagelijks leven. Minstens zo belangrijk is de sociale impuls: bewegen met elkaar heeft een sterk sociaal karakter. Samen met medebewoners, kinderen, kleinkinderen, vrienden, vriendinnen en buren. Gewoon gezellig met elkaar in contact komen en daarbij het plezier ervaren van bewegen.

De binnentuin is onder anderen voorzien van een jeu de boulesbaan, beweegtoestellen, zitmogelijkheden, waar de bewoners en bezoekers gebruik van kunnen maken.