Soms komen er wel héle bijzondere spullen bij ons in de kringloopwinkel. Fotoalbums, diploma’s, persoonlijke brieven en gedichten. Daar gaan wij uiteraard zorgvuldig mee om en vaak proberen we er ook voor te zorgen dat deze persoonlijke bezittingen weer terug komen, indien gewenst. Zo is dus ook het geval met deze zelfgemaakte naaidoos uit 1930. Een wel heel bijzonder artikel dat extra aandacht verdiende!

Door de kracht van social media zijn we achter de geschiedenis gekomen van deze prachtige naaidoos en is het weer terug op de bestemming waar ze hoort. Namelijk bij de Historische Kring Loosdrecht, in Loosdrecht!

Gerda Marsé, vrijwilligster bij Stichting Dromehof kwam via Facebook in contant met de heer Ferry Brand. Dhr. Brand kende mevrouw L. van Norden-Oost, een gewaardeerde medewerkster bij de Historische Kring Loosdrecht en schoondochter van de schilder van de naaidoos. De naaidoos bleek een bruiloftscadeau te zijn geweest.

De schilder was Aart van Norden. Hij woonde met zijn gezin in Oud-Loosdrecht. Toen zijn overbuurmeisje, Klaasje Lamme, ging trouwen met Gijsbert Heijnen in 1930 deed Aart van Norden de naaidoos cadeau.

Klaasje Lamme overleed op 28 september 1995 in Hoorn. Waar de naaidoos vervolgens allemaal is beland is niet bekend. Maar uiteindelijk is de naaidoos bij ons in de winkel gekomen. Wij hebben de naaidoos opgestuurd en zijn blij dat het weer een goede bestemming heeft gekregen.

Foto: de schoondochter van de schilder Aart van Norden, Mevr. Van Norden-Oost, neemt de naaidoos in ontvangst van Dhr. Ferry Brand.

Als dank heeft Dhr. Brand een donatie gedaan van €10,- voor onze kerstactie voor de ouderen. Hartelijk dank namens Dromehof!